Inloggen

Nieuws & blogs       |       Gesprek plannen

  • Home
  • /
  • Geld lenen voor een verbouwing

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Verbouwing hypotheek lening

Geld lenen voor een verbouwing?

Wij helpen je graag met de juiste lening voor je verbouwing

Kan ik nog wel (bij)lenen als ik wil verbouwen? Die vraag horen we vaak wanneer iemand zijn woning wil verbouwen of verduurzamen. Wij helpen je met de juiste keuze voor het financieren van je verbouwing.

  • Keuzevrijheid uit alle banken
  • Wij helpen je met de juiste keuze voor de toekomst

Verbouwing financieren met je hypotheek: wat zijn de mogelijkheden?

Om die vraag te beantwoorden maken we graag een overzicht voor je. Het financieren van een verbouwing met je hypotheek biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een verhoging van je huidige hypotheek, een tweede hypotheek afsluiten of een hypotheek oversluiten. Overleg daarom met een adviseur om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

Het eerste gesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

Andere mogelijkheden om je verbouwing te financieren

Spaargeld gebruiken voor je verbouwing

Uiteraard kan je spaargeld gebruiken om een verbouwing te betalen, zeker wanneer je ‘iets’ teveel vermogen hebt en je daarover belasting moet betalen. Een lening afsluiten is dan niet zo gunstig, maar al je spaargeld gebruiken voor een verbouwing is niet slim. De rente die je moet betalen voor een hypotheek op een woning is aftrekbaar, leen je echter geld voor een auto of een boot, dan is die rente niet aftrekbaar.

Doorlopend krediet

Verdeel je de verbouwing van je woning over meerdere perioden, dan kan een doorlopend krediet wellicht een optie zijn voor jou. Stel dat je voor de verbouwing totaal € 25.000 nodig hebt (je limiet) maar wil dit jaar de keuken verbouwen en volgend jaar pas de badkamer. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet kan je dan bijvoorbeeld in 2 keer het geld opnemen. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet bepalen we het kredietlimiet (het bedrag dat je totaal nodig hebt voor de verbouwing) vooraf. Let wel op dat de rente niet altijd fiscaal aftrekbaar is.

Persoonlijke lening afsluiten

Voor het renoveren van je woning kan je een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening kent een vaste looptijd en een vast rentepercentage die je bij aanvang afspreekt. De rente is vaak hoger dan de rente op de hypotheek. Wanneer je het geld gebruikt voor het verbeteren van je (eerste) eigen woning en je lost tijdens de looptijd af, dan is de rente wel aftrekbaar.

Tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing

Als je niet wilt of kunt kiezen voor een verhoging van je bestaande hypotheek, is het afsluiten van een tweede hypotheek een alternatieve optie. Hierbij moet je echter rekening houden met extra kosten, zoals notariskosten en een taxatierapport. Het voordeel is dat je de nieuwe lening apart kunt aflossen en dat de rente mogelijk aftrekbaar is, maar het is belangrijk om goed te overwegen of dit financieel haalbaar is op de lange termijn.

Tips bij het verbouwen of verduurzamen van je huis

Als je bij het kopen van je (eerste) woning al weet dat je op een later tijdstip wilt gaan verbouwen, dan kun je overwegen om de hypotheek voor een hoger bedrag in te schrijven. Je hebt dan op het moment van de verbouwing geen extra kosten (denk aan notariskosten).

Of je nu zelf gaat klussen, of je de werkzaamheden gaat uitbesteden, bij een verbouwing heb je altijd met kosten te maken. Probeer inzicht te krijgen welke kosten je allemaal kan verwachten door het aanvragen van verschillende offertes. Zet ook geld apart voor kosten die je niet verwacht. Hou het zekere voor het onzekere. Het is nooit leuk om achteraf toch duurder uit te zijn.

Je hypotheek oversluiten om je huis te verbouwen of te verduurzamen?

Het uitbreiden van een hypotheek komt vaak als optie naar voren wanneer de verbouwing meer dan € 25.000 moet kosten. De periode om af te lossen bedraagt 30 jaar. Wanneer we overwegen om te verhogen, bekijken we zeker of het oversluiten van de bestaande hypotheek wellicht beter uitpakt voor jou.

Oversluiten voor een verbouwing

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Dit zeggen relaties over ons

Lees wat onze relaties van ons hypotheekadvies vinden.

Eric werkt snel, denkt mee en geeft duidelijk advies. Vriendelijk en helder.
Eric werkt snel, denkt mee en geeft duidelijk advies. Vriendelijk en helder.
Zeer kundig advies gekregen, als we iets niet begrepen werd het uitgelegd tot we het wel snapte. Ook de na het gesprek regelmatig contact hoe het gaat. Bij ...
Lees verder...
Zeer kundig advies gekregen, als we iets niet begrepen werd het uitgelegd tot we het wel snapte. Ook de na het gesprek regelmatig contact hoe het gaat. Bij een eventuele (nieuwe) aankoop ooit in de toekomst gaan we hier zeker weer terug!
Wij zijn uitstekend geholpen door Eric. Hij heeft geduld en legt alles duidelijk uit. Geen vraag is te gek en geen telefoontje te veel. We waarderen zijn persoonlijke ...
Lees verder...
Wij zijn uitstekend geholpen door Eric. Hij heeft geduld en legt alles duidelijk uit. Geen vraag is te gek en geen telefoontje te veel. We waarderen zijn persoonlijke betrokkenheid en voelen ons gesteund in een spannend proces. Angelique is ook altijd snel en professioneel.
Wat een prettige gesprekken hebben wij mogen voeren met Eric. Hij bemiddelt niet alleen, hij zorgt er ook voor dat je begrijpt wat er allemaal gedaan moet worden ...
Lees verder...
Wat een prettige gesprekken hebben wij mogen voeren met Eric. Hij bemiddelt niet alleen, hij zorgt er ook voor dat je begrijpt wat er allemaal gedaan moet worden en hoe alles zit. Aangezien dit ons eerste koophuis is, hadden wij echt van veel dingen geen idee en is dit nu veel duidelijker. Hij maakt een persoonlijk praatje wat ervoor zorgt dat wij ons op ons gemak voelde. Heel erg bedankt voor alles! Raden deze hypotheekadviseur echt aan iedereen aan.
Ruben van het Totaal Hypotheek Advies bureau heeft ons werkelijk uitstekend geholpen bij het afsluiten van onze hypothee. Het hele proces was zeer professioneel en gestroomlijnd,...
Lees verder...
Ruben van het Totaal Hypotheek Advies bureau heeft ons werkelijk uitstekend geholpen bij het afsluiten van onze hypothee. Het hele proces was zeer professioneel en gestroomlijnd, en hij heeft ons geholpen om de beste deal te krijgen die perfect past bij onze financiële situatie. Ruben was vriendelijk, geduldig en deskundig. We zijn erg dankbaar voor zijn dienst en zouden hem van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar hypotheekadvies. Bedankt voor jullie geweldige ondersteuning THA!
Wij zijn zeer goed geholpen door de heer Ruben Bakker. Hij heeft ons van begin tot eind proces alles stap voor stap duidelijk uitgelegd en begeleidt. Volgende keer ...
Lees verder...
Wij zijn zeer goed geholpen door de heer Ruben Bakker. Hij heeft ons van begin tot eind proces alles stap voor stap duidelijk uitgelegd en begeleidt. Volgende keer zullen we zeker terugkomen bij Ruben.
De contacten die we hadden met ruben liepen vlot en vriendelijk. We werden fijn geholpen met de vragen die we hadden. Het werdt ons dan ook duidelijk uit ...
Lees verder...
Dennis en Chantal
De contacten die we hadden met ruben liepen vlot en vriendelijk. We werden fijn geholpen met de vragen die we hadden. Het werdt ons dan ook duidelijk uit gelegt op ons niveau.Ook gaven ze ons nog wat tips mee. En keken welke mogelijkheden het beste bij ons pasten. De sfeer op kantor was fijn en gezellig. En hebben daar door ook veel gelachen. En ze nemen je zo als je bent. Kom je zo wel in je overal of in een 3 delig pak.het haalt ze niet uit wie of wat je bent ze verwelkomen je met open armen. Mocht iemand een goede hypotheek adviseur zoeken, dan ben je bij totaal hypotheek advies aan het juiste adres ze zoeken alles tot in de puntjes voor je uit.
Dennis en Chantal
Wat heeft Eric zijn best gedaan om ons droomhuis te realiseren! Geen vraag was te gek, hij wist alles zo duidelijk uit te leggen. Ook al moest het ...
Lees verder...
Roderick & Eliana
Wat heeft Eric zijn best gedaan om ons droomhuis te realiseren! Geen vraag was te gek, hij wist alles zo duidelijk uit te leggen. Ook al moest het soms meerdere keren voordat het kwartje viel. Daarnaast was Angelique ook erg behulpzaam om onze vragen te beantwoorden. Dankbaar voor de diensten. We zullen jullie zeker aanraden als mensen vertellen dat ze op zoek zijn naar goed en oprecht advies!!
Roderick & Eliana