Inloggen

Nieuws & blogs       |       Gesprek plannen

  • Home
  • /
  • Geld lenen voor een verbouwing

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Verbouwing hypotheek lening

Geld lenen voor een verbouwing?

Wij helpen je graag met de juiste lening voor je verbouwing

Kan ik nog wel (bij)lenen als ik wil verbouwen? Die vraag horen we vaak wanneer iemand zijn woning wil verbouwen of verduurzamen. Wij helpen je met de juiste keuze voor het financieren van je verbouwing.

  • Keuzevrijheid uit alle banken
  • Wij helpen je met de juiste keuze voor de toekomst

Verbouwing financieren met je hypotheek: wat zijn de mogelijkheden?

Om die vraag te beantwoorden maken we graag een overzicht voor je. Het financieren van een verbouwing met je hypotheek biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een verhoging van je huidige hypotheek, een tweede hypotheek afsluiten of een hypotheek oversluiten. Overleg daarom met een adviseur om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

Het eerste gesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

Andere mogelijkheden om je verbouwing te financieren

Spaargeld gebruiken voor je verbouwing

Uiteraard kan je spaargeld gebruiken om een verbouwing te betalen, zeker wanneer je ‘iets’ teveel vermogen hebt en je daarover belasting moet betalen. Een lening afsluiten is dan niet zo gunstig, maar al je spaargeld gebruiken voor een verbouwing is niet slim. De rente die je moet betalen voor een hypotheek op een woning is aftrekbaar, leen je echter geld voor een auto of een boot, dan is die rente niet aftrekbaar.

Doorlopend krediet

Verdeel je de verbouwing van je woning over meerdere perioden, dan kan een doorlopend krediet wellicht een optie zijn voor jou. Stel dat je voor de verbouwing totaal € 25.000 nodig hebt (je limiet) maar wil dit jaar de keuken verbouwen en volgend jaar pas de badkamer. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet kan je dan bijvoorbeeld in 2 keer het geld opnemen. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet bepalen we het kredietlimiet (het bedrag dat je totaal nodig hebt voor de verbouwing) vooraf. Let wel op dat de rente niet altijd fiscaal aftrekbaar is.

Persoonlijke lening afsluiten

Voor het renoveren van je woning kan je een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening kent een vaste looptijd en een vast rentepercentage die je bij aanvang afspreekt. De rente is vaak hoger dan de rente op de hypotheek. Wanneer je het geld gebruikt voor het verbeteren van je (eerste) eigen woning en je lost tijdens de looptijd af, dan is de rente wel aftrekbaar.

Tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing

Als je niet wilt of kunt kiezen voor een verhoging van je bestaande hypotheek, is het afsluiten van een tweede hypotheek een alternatieve optie. Hierbij moet je echter rekening houden met extra kosten, zoals notariskosten en een taxatierapport. Het voordeel is dat je de nieuwe lening apart kunt aflossen en dat de rente mogelijk aftrekbaar is, maar het is belangrijk om goed te overwegen of dit financieel haalbaar is op de lange termijn.

Tips bij het verbouwen of verduurzamen van je huis

Als je bij het kopen van je (eerste) woning al weet dat je op een later tijdstip wilt gaan verbouwen, dan kun je overwegen om de hypotheek voor een hoger bedrag in te schrijven. Je hebt dan op het moment van de verbouwing geen extra kosten (denk aan notariskosten).

Of je nu zelf gaat klussen, of je de werkzaamheden gaat uitbesteden, bij een verbouwing heb je altijd met kosten te maken. Probeer inzicht te krijgen welke kosten je allemaal kan verwachten door het aanvragen van verschillende offertes. Zet ook geld apart voor kosten die je niet verwacht. Hou het zekere voor het onzekere. Het is nooit leuk om achteraf toch duurder uit te zijn.

Je hypotheek oversluiten om je huis te verbouwen of te verduurzamen?

Het uitbreiden van een hypotheek komt vaak als optie naar voren wanneer de verbouwing meer dan € 25.000 moet kosten. De periode om af te lossen bedraagt 30 jaar. Wanneer we overwegen om te verhogen, bekijken we zeker of het oversluiten van de bestaande hypotheek wellicht beter uitpakt voor jou.

Oversluiten voor een verbouwing

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Dit zeggen relaties over ons

Lees wat onze relaties van ons hypotheekadvies vinden.

Zowel Ruben als Angelique waren heel betrokken bij de aanvraag van de hypotheek en alles wat daar bij komt kijken. Alles vlot en prettig geregeld.
Miranda
Zowel Ruben als Angelique waren heel betrokken bij de aanvraag van de hypotheek en alles wat daar bij komt kijken. Alles vlot en prettig geregeld.
Miranda
Samen met Ruben en Angelique hebben wij een ingewikkeld hypotheektraject doorlopen. Ondanks dat er makkelijkere trajecten (hypotheekverstrekkers) waren hebben zij altijd ons belang voorop gesteld, zelfs als dit ...
Lees verder...
Robert
Samen met Ruben en Angelique hebben wij een ingewikkeld hypotheektraject doorlopen. Ondanks dat er makkelijkere trajecten (hypotheekverstrekkers) waren hebben zij altijd ons belang voorop gesteld, zelfs als dit veel meer tijd koste. Tijdens het traject werden wij zeer regelmatig op de hoogte gehouden. Wij hadden ons oprecht geen betere hypotheekadviseur kunnen voorstellen. 110% tevreden. Ga zo door!
Robert
We hebben heel prettig contact gehad met Ruben. Korte en snelle lijnen met elkaar. Als "leken" in de hypotheek wereld werd alles (soms meerdere keren hahaha) duidelijk uitgelegd. ...
Lees verder...
RMH
We hebben heel prettig contact gehad met Ruben. Korte en snelle lijnen met elkaar. Als "leken" in de hypotheek wereld werd alles (soms meerdere keren hahaha) duidelijk uitgelegd. Veel kennis, ervaring en geduld kortom we hebben een goed gevoel over onze afsluitingen.
RMH
Wij kennen Totaal Hypotheek Advies al vele jaren. En dan in het bijzonder Eric. Het is met hem zeer prettig zaken doen. Alles heeft hij voor ons tot ...
Lees verder...
Arjan
Wij kennen Totaal Hypotheek Advies al vele jaren. En dan in het bijzonder Eric. Het is met hem zeer prettig zaken doen. Alles heeft hij voor ons tot in de puntjes geregeld. Straight to the point en eerlijk in zijn adviezen. En met de nodige humor waar mogelijk. Wil je een goed en eerlijk advies bij je hypotheek of ander financieel advies, dan kan ik Totaal Hypotheek Advies zeer aanbevelen.
Arjan
Adviseur heeft mij stap voor stap begeleid en heeft mijn hypotheekwaarde snel en goed geregeld
RS
Adviseur heeft mij stap voor stap begeleid en heeft mijn hypotheekwaarde snel en goed geregeld
RS
afgelopen jaren met verschillende adviseurs in gesprek geweest maar wij kwamen nergens verder tot dat wij via via bij totaal hypotheek advies terecht kwamen, daar kregen we een ...
Lees verder...
jer en manuela
afgelopen jaren met verschillende adviseurs in gesprek geweest maar wij kwamen nergens verder tot dat wij via via bij totaal hypotheek advies terecht kwamen, daar kregen we een gesprek met Eric van Steijn. deze man weet waar hij het over heeft en is ook zeer duidelijk wat de kansen of mogelijkheden zijn!Eric is voor ons dan ook een topper!!! zeer goede begeleiding!!! ook zijn collega's helpen je zeer goed met je vragen en afhandelingen. snelle reacties op je vragen maar ook realistisch of ook iets mogelijk is. wij zijn dan ook heel tevreden hoe wij zijn geholpen met onze hypotheek! wij bevelen dan ook op zeker totaal hypotheek advies aan!!!
jer en manuela
We zijn zeer deskundig geholpen door Eric en zijn team. Prettige begeleiding, goed advies en altijd een snelle reactie. Zeker een aanrader!
Natalia
We zijn zeer deskundig geholpen door Eric en zijn team. Prettige begeleiding, goed advies en altijd een snelle reactie. Zeker een aanrader!
Natalia
We hebben de contacten met Eric altijd als prettig ervaren. Hij maakte voor ons alles een stuk gemakkelijker en zorgde ervoor dat wij alle stappen goed begrepen. Eric ...
Lees verder...
Merel en Rogier
We hebben de contacten met Eric altijd als prettig ervaren. Hij maakte voor ons alles een stuk gemakkelijker en zorgde ervoor dat wij alle stappen goed begrepen. Eric maakte voor ons gevoel altijd tijd voor ons als we vragen hadden en was ook prettig te benaderen.
Merel en Rogier