Inloggen

Nieuws & blogs       |       Gesprek plannen

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Hypotheek tijdens het verhuizen

Hypotheek en verhuizen.

Wat gebeurd er met mijn hypotheek als ik verhuis?

Wanneer je wilt of genoodzaakt bent om te verhuizen en misschien al een ander huis op het oog hebt, wil je natuurlijk weten wat er gebeurt met je hypotheek. Wij leggen je graag alles stap voor stap uit.

  • Alle financiële gevolgen in een overzicht
  • Meedenkend en transparant advies

Ik ga verhuizen, maar wat gebeurd er met mijn hypotheek?

Bij het verhuizen zijn er verschillende opties met betrekking tot je hypotheek. je huidige hypotheek meenemen, een nieuwe hypotheek afsluiten met actuele voorwaarden, rentemiddeling om maandlasten te verlagen, en meer. Omdat dit een vaak een complexe zaak ik raden wij aan om contact op te nemen met onze adviseurs, wij maken een overzicht met je mogelijkheden en geven advies voor de juiste keuze.

Het eerste gesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

Nieuw huis, nieuwe hypotheek

Heb ik een andere hypotheek nodig als ik verhuis?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, de rentestand en de kosten beoordelen we of je bij verhuizen een nieuwe hypotheek gunstig voor je is. Het is heel prettig natuurlijk als je maandlasten omlaag kunnen en daarom onderzoeken we als eerste of het verhogen van de huidige hypotheek tot de mogelijkheden behoort.

Hypotheek verhogen bij het verhuizen

Kan ik mijn hypotheek verhogen als ik verhuis?

Het verhogen van je hypotheek is zeker een optie als de voorwaarden in de polis van de hypotheekverstrekker dit toelaat. Uiteraard spelen ook hier de rentestand en je persoonlijke situatie een rol. Deze optie is ook geschikt als je bijvoorbeeld nog wilt verbouwen in je nieuwe huis. Voordat we de hypotheek verhogen, kijken we altijd eerst naar wat bij jouw situatie het meest geschikt is.

Extra geld lenen als je verhuist? Bij verhuizen is het zeker een goed moment om te kijken of het oversluiten van je hypotheek mogelijk is. Zo kan je een nieuwe hypotheek afsluiten, met mogelijk betere voorwaarden en lagere maandlasten.

Eerst nieuw huis kopen of huidig huis verkopen?

Kan ik een nieuw huis kopen, zonder mijn huidig huis te verkopen?

We kijken in eerste instantie naar de woonmarkt, hoe snel huizen worden verkocht en hoelang ze te koop staan. We onderzoeken of het doorgeven van de hypotheek tot de mogelijkheden behoort en beoordelen of je in het ergste geval in staat bent om dubbele maandlasten te dragen.

Restschuld bij verhuizing

Een restschuld ontstaat wanneer je huis voor minder wordt verkocht dan het bedrag dat je geleend hebt. Afhankelijk van de hoogte kan je de restschuld aflossen met eigen geld, apart financieren of een nieuwe hypotheek afsluiten. Met een restschuld kan je dus verhuizen of vertrekken uit je huidige woning.

Vraag het aan onze adviseur, wij helpen je graag

Bij het verhuizen van je hypotheek is professioneel advies belangrijk. In deze situatie komt er veel op je af en kan je te maken krijgen met grote financiële gevolgen. Onze hypotheekadviseur zal alle opties uitleggen, zoals oversluiten of een nieuwe hypotheek, om de beste financiële beslissing te nemen voor je nieuwe hypotheek.

Hypotheekadvies bij het verhuizen

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Dit zeggen relaties over ons

Lees wat onze relaties van ons hypotheekadvies vinden.

De contacten die we hadden met ruben liepen vlot en vriendelijk. We werden fijn geholpen met de vragen die we hadden. Het werdt ons dan ook duidelijk uit ...
Lees verder...
Dennis en Chantal
De contacten die we hadden met ruben liepen vlot en vriendelijk. We werden fijn geholpen met de vragen die we hadden. Het werdt ons dan ook duidelijk uit gelegt op ons niveau.Ook gaven ze ons nog wat tips mee. En keken welke mogelijkheden het beste bij ons pasten. De sfeer op kantor was fijn en gezellig. En hebben daar door ook veel gelachen. En ze nemen je zo als je bent. Kom je zo wel in je overal of in een 3 delig pak.het haalt ze niet uit wie of wat je bent ze verwelkomen je met open armen. Mocht iemand een goede hypotheek adviseur zoeken, dan ben je bij totaal hypotheek advies aan het juiste adres ze zoeken alles tot in de puntjes voor je uit.
Dennis en Chantal
Wat heeft Eric zijn best gedaan om ons droomhuis te realiseren! Geen vraag was te gek, hij wist alles zo duidelijk uit te leggen. Ook al moest het ...
Lees verder...
Roderick & Eliana
Wat heeft Eric zijn best gedaan om ons droomhuis te realiseren! Geen vraag was te gek, hij wist alles zo duidelijk uit te leggen. Ook al moest het soms meerdere keren voordat het kwartje viel. Daarnaast was Angelique ook erg behulpzaam om onze vragen te beantwoorden. Dankbaar voor de diensten. We zullen jullie zeker aanraden als mensen vertellen dat ze op zoek zijn naar goed en oprecht advies!!
Roderick & Eliana
Eric is een geweldige hypotheekadviseur! Beter kan niet. Ik durf te zeggen dat hij de beste van het land is. Hij neemt al het werk uit je handen ...
Lees verder...
A & S
Eric is een geweldige hypotheekadviseur! Beter kan niet. Ik durf te zeggen dat hij de beste van het land is. Hij neemt al het werk uit je handen en met zijn team laat hij het proces vlekkeloos verlopen. Voordat we bij hem kwamen zaten we bij een ander en gelukkig hebben we de keuze gemaakt om naar Eric te gaan. Hij adviseert je van A tot Z, hij legt alles uit, hij ontneemt je alle stress en je weet dat je in goede handen bent. De hypotheek was erg snel geregeld en voor we het wisten waren we aan het tekenen. Eric hecht veel waarde aan klantrelaties en dat vonden we fijn. Dit was onze eerste koopwoning en wat zijn we blij dat het zo goed verlopen is, mede dankzij Eric. Zijn team is ook geweldig! Wij radden iedereen Eric en zijn geweldige team aan. 10 van de 10 punten!
A & S
We hebben een super goede samenwerking gehad om onze hypotheek rond te krijgen. Alles werd duidelijk uitgelegd en we konden altijd terecht met vragen. Zo was onze hypotheek ...
Lees verder...
Mo & Margaux
We hebben een super goede samenwerking gehad om onze hypotheek rond te krijgen. Alles werd duidelijk uitgelegd en we konden altijd terecht met vragen. Zo was onze hypotheek ook al in 2 weken rond. Al met al een fijne prettige samenwerking.
Mo & Margaux