Inloggen

Nieuws & blogs       |       Gesprek plannen

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Hypotheek tijdens het verhuizen

Hypotheek en verhuizen.

Wat gebeurd er met mijn hypotheek als ik verhuis?

Wanneer je wilt of genoodzaakt bent om te verhuizen en misschien al een ander huis op het oog hebt, wil je natuurlijk weten wat er gebeurt met je hypotheek. Wij leggen je graag alles stap voor stap uit.

  • Alle financiële gevolgen in een overzicht
  • Meedenkend en transparant advies

Ik ga verhuizen, maar wat gebeurd er met mijn hypotheek?

Bij het verhuizen zijn er verschillende opties met betrekking tot je hypotheek. je huidige hypotheek meenemen, een nieuwe hypotheek afsluiten met actuele voorwaarden, rentemiddeling om maandlasten te verlagen, en meer. Omdat dit een vaak een complexe zaak ik raden wij aan om contact op te nemen met onze adviseurs, wij maken een overzicht met je mogelijkheden en geven advies voor de juiste keuze.

Het eerste gesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

Nieuw huis, nieuwe hypotheek

Heb ik een andere hypotheek nodig als ik verhuis?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie, de rentestand en de kosten beoordelen we of je bij verhuizen een nieuwe hypotheek gunstig voor je is. Het is heel prettig natuurlijk als je maandlasten omlaag kunnen en daarom onderzoeken we als eerste of het verhogen van de huidige hypotheek tot de mogelijkheden behoort.

Hypotheek verhogen bij het verhuizen

Kan ik mijn hypotheek verhogen als ik verhuis?

Het verhogen van je hypotheek is zeker een optie als de voorwaarden in de polis van de hypotheekverstrekker dit toelaat. Uiteraard spelen ook hier de rentestand en je persoonlijke situatie een rol. Deze optie is ook geschikt als je bijvoorbeeld nog wilt verbouwen in je nieuwe huis. Voordat we de hypotheek verhogen, kijken we altijd eerst naar wat bij jouw situatie het meest geschikt is.

Extra geld lenen als je verhuist? Bij verhuizen is het zeker een goed moment om te kijken of het oversluiten van je hypotheek mogelijk is. Zo kan je een nieuwe hypotheek afsluiten, met mogelijk betere voorwaarden en lagere maandlasten.

Eerst nieuw huis kopen of huidig huis verkopen?

Kan ik een nieuw huis kopen, zonder mijn huidig huis te verkopen?

We kijken in eerste instantie naar de woonmarkt, hoe snel huizen worden verkocht en hoelang ze te koop staan. We onderzoeken of het doorgeven van de hypotheek tot de mogelijkheden behoort en beoordelen of je in het ergste geval in staat bent om dubbele maandlasten te dragen.

Restschuld bij verhuizing

Een restschuld ontstaat wanneer je huis voor minder wordt verkocht dan het bedrag dat je geleend hebt. Afhankelijk van de hoogte kan je de restschuld aflossen met eigen geld, apart financieren of een nieuwe hypotheek afsluiten. Met een restschuld kan je dus verhuizen of vertrekken uit je huidige woning.

Vraag het aan onze adviseur, wij helpen je graag

Bij het verhuizen van je hypotheek is professioneel advies belangrijk. In deze situatie komt er veel op je af en kan je te maken krijgen met grote financiële gevolgen. Onze hypotheekadviseur zal alle opties uitleggen, zoals oversluiten of een nieuwe hypotheek, om de beste financiële beslissing te nemen voor je nieuwe hypotheek.

Hypotheekadvies bij het verhuizen

Wij worden beoordeeld met een
10,0

Dit zeggen relaties over ons

Lees wat onze relaties van ons hypotheekadvies vinden.

Wij kennen Totaal Hypotheek Advies al vele jaren. En dan in het bijzonder Eric. Het is met hem zeer prettig zaken doen. Alles heeft hij voor ons tot ...
Lees verder...
Arjan
Wij kennen Totaal Hypotheek Advies al vele jaren. En dan in het bijzonder Eric. Het is met hem zeer prettig zaken doen. Alles heeft hij voor ons tot in de puntjes geregeld. Straight to the point en eerlijk in zijn adviezen. En met de nodige humor waar mogelijk. Wil je een goed en eerlijk advies bij je hypotheek of ander financieel advies, dan kan ik Totaal Hypotheek Advies zeer aanbevelen.
Arjan
Adviseur heeft mij stap voor stap begeleid en heeft mijn hypotheekwaarde snel en goed geregeld
RS
Adviseur heeft mij stap voor stap begeleid en heeft mijn hypotheekwaarde snel en goed geregeld
RS
afgelopen jaren met verschillende adviseurs in gesprek geweest maar wij kwamen nergens verder tot dat wij via via bij totaal hypotheek advies terecht kwamen, daar kregen we een ...
Lees verder...
jer en manuela
afgelopen jaren met verschillende adviseurs in gesprek geweest maar wij kwamen nergens verder tot dat wij via via bij totaal hypotheek advies terecht kwamen, daar kregen we een gesprek met Eric van Steijn. deze man weet waar hij het over heeft en is ook zeer duidelijk wat de kansen of mogelijkheden zijn!Eric is voor ons dan ook een topper!!! zeer goede begeleiding!!! ook zijn collega's helpen je zeer goed met je vragen en afhandelingen. snelle reacties op je vragen maar ook realistisch of ook iets mogelijk is. wij zijn dan ook heel tevreden hoe wij zijn geholpen met onze hypotheek! wij bevelen dan ook op zeker totaal hypotheek advies aan!!!
jer en manuela
We zijn zeer deskundig geholpen door Eric en zijn team. Prettige begeleiding, goed advies en altijd een snelle reactie. Zeker een aanrader!
Natalia
We zijn zeer deskundig geholpen door Eric en zijn team. Prettige begeleiding, goed advies en altijd een snelle reactie. Zeker een aanrader!
Natalia
We hebben de contacten met Eric altijd als prettig ervaren. Hij maakte voor ons alles een stuk gemakkelijker en zorgde ervoor dat wij alle stappen goed begrepen. Eric ...
Lees verder...
Merel en Rogier
We hebben de contacten met Eric altijd als prettig ervaren. Hij maakte voor ons alles een stuk gemakkelijker en zorgde ervoor dat wij alle stappen goed begrepen. Eric maakte voor ons gevoel altijd tijd voor ons als we vragen hadden en was ook prettig te benaderen.
Merel en Rogier
Eric werkt snel, denkt mee en geeft duidelijk advies. Vriendelijk en helder.
Eric werkt snel, denkt mee en geeft duidelijk advies. Vriendelijk en helder.
Wij zijn uitstekend geholpen door Eric. Hij heeft geduld en legt alles duidelijk uit. Geen vraag is te gek en geen telefoontje te veel. We waarderen zijn persoonlijke ...
Lees verder...
Wij zijn uitstekend geholpen door Eric. Hij heeft geduld en legt alles duidelijk uit. Geen vraag is te gek en geen telefoontje te veel. We waarderen zijn persoonlijke betrokkenheid en voelen ons gesteund in een spannend proces. Angelique is ook altijd snel en professioneel.
Wat een prettige gesprekken hebben wij mogen voeren met Eric. Hij bemiddelt niet alleen, hij zorgt er ook voor dat je begrijpt wat er allemaal gedaan moet worden ...
Lees verder...
Wat een prettige gesprekken hebben wij mogen voeren met Eric. Hij bemiddelt niet alleen, hij zorgt er ook voor dat je begrijpt wat er allemaal gedaan moet worden en hoe alles zit. Aangezien dit ons eerste koophuis is, hadden wij echt van veel dingen geen idee en is dit nu veel duidelijker. Hij maakt een persoonlijk praatje wat ervoor zorgt dat wij ons op ons gemak voelde. Heel erg bedankt voor alles! Raden deze hypotheekadviseur echt aan iedereen aan.